Плунжерний насос (Поршневий)

Плунжерний насос – цей насос належить до машини об’ємного типу, конструкція якого дає змогу створювати високий тиск у нагнітальному патрубку. Робочий орган поршневого насоса представлений у вигляді плунжера – поршня. Зазвичай поршневі насоси мають поршень, виконаний із кераміки або високоміцного сплаву. Це забезпечує високу продуктивність роботи і робить поршневий насос надійнішим в експлуатації.
Поршневі насоси високого тиску - особливості конструкції

Плунжерні насоси високого тиску мають цілу низку особливостей у конструкції. Наприклад: головка насоса є цільною, всі внутрішні складові також є цільними та виготовлені з кованої високоякісної нержавіючої сталі. Поршневий насос високого тиску має всмоктувальний і нагнітальний клапани, які ретельно і точно підігнані. Зручний і прямий доступ до клапанів, плунжерів і прокладок – здійснюється без демонтажу головки плунжерного насоса.

Максимально спрощений процес заміни плунжерних наборів забезпечує установку необхідного співвідношення тиску і продуктивності без особливих зусиль. Насоси поршневі в Україні мають широке застосування на промислових виробництвах. Їх застосування дає можливість транспортувати робочі рідини з незначними енерговитратами витратами, а також забезпечити подачу продукту під високим тиском. Практично на кожному підприємстві необхідно подавати рідину під високим тиском, це може забезпечити плунжерний насос, купити насос можна з електро-, пневмо- або гідроприводом.

en_GB